Hank Buster

Biografi

Hank Buster (Harry Bjerkli) kommer fra Mo I Rana. Han har spillt musikk mesteparten av sitt liv, og da innen country og visesang. Hank hadde sin første opptreden som 7 åring, det var på bedehuset under juletrefest. Etterhvert lærte han seg å spille gitar og utviklet stor interesse innenfor countrymusikk. Han startet å lage sin egen musikk. Seinere starten han på lærerskole og skulle utdanne seg som lærer, han lyttet mye til countrymusikk denne tiden og det var da han ble kallt "Hank" av sine skolekamerater. Hank begynte å opptre mer og  mer og spilte visesanger for publikum. Etterhvert ble han mere og mer opptatt av også å spille tradisjonell countrymusikk. Dette resulterte også i flere radio opptredener etc.

Hank spillte fra 1979 - 1988 i gammeldansbandet "Straumforsens brus" som bassist og vokalist. I 1979 vannt han "Viseprisen".

Hank begynte å arbeide som lærer, og underviste i musikk i mange år. Hans reiste mye rundt om kring å spillte til dans. Seinere ble han medlem av gruppa "Big Voms" som han fortsatt er medlem av. Hank ble kåret til årets lokalartist i Radio Q - Korgen i 2007. Hans norske melodi "Ka ska eg Gjer" som første gang ble gitt ut som en Promo singgle for radio, var på topp i 11 måneder ved en rekke radiostasjoner i inn og utland. Ellers har Hank i mange år drevet med spontane opptak av sin musikk hver gang han laget en ny låt. I tillegg opptak av lokale artister og  tidligere produksjon av kasetter. Han har også laget flere radioprogram for Nærradioen "Radio Rana".

CD Album

Februar 2009, hank Buster er ute med en cd med en rekke låter som han har komponert og spillt inn i løpet av de siste årene. CD albumet "Country Singer" utgitt på Redneck Records Ltd. Platen inneholder tradisjonell countrymusikk. Platen har 13 sanger hvor alle untatt en er på engelsk. En av låtene er på norsk språk og har tittelen "Ka ska eg gjer" (tidligere ute som promo-single). Flere av låtene har tidligere vært høyt oppe på diverse country charts som single versjoner. Bl.a har "Country Singer" og "A Story of Longing And Cry" tidligere hatt NR 1 plasseringer på charts som MP3.com. "Country Singer" som er tittelsporet har også tidligere vært oppe som nr 4 på Norsk Country Radio`s Top 10 liste.

 

 

 

   

                                                  

     

     

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

REDNECK RECORDS

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

   E-mail Webmaster     |   Copyright 2007  -  Redneck Records -  All rights reserved