Baard Andreassen

PRESSESKRIV

Her kan man se litt om hva som har stått i aviser / media om Baard

Vi gjør oppmerksom på at det har blitt foretatt en del endringer. Utgivelsen som det sto om i avisinnlegget under kom ikke sommeren 2007 ! Platen det snakkes om under her vil kanskje bli gitt ut på et seinere tidspunkt.

PRESSE: (Publisert i Helgeland Arbeiderblad 22.05 2007)

Sidrumpa med viten og vilje

Av Christopher Engås
Publisert  21.05.2007 - 22:00 Oppdatert 22.05.2007 - 10:13

Andreassen har tatt for seg de virkelig tradisjonelle countryartistene på plata. George Jones, Conway Twitty, Merle Haggard og Waylon Jennings står bak flere komposisjoner på plata til Andreassen.

- Det er såkalt "easy-listening-materiale", der de aller fleste låtene er ganske rolige, sier Baard.

Aktiv musiker

Andreassen flyttet fra Andøya til Helgeland for 21 år siden, og har vært aktiv musiker hele tiden. De siste årene har han, når tiden tillater det, leid seg ut til diverse arrangementer hvor han varter opp med countrymusikk. Det er erfaringer fra de utallige spillejobbene som har ført til at ei plate nå skal gis ut.

Klassisk country

- Jeg har fått svært mange forespørsler om platesalg på de forskjellige spillejobbene jeg har vært på, og kunne solgt mye bare ved disse anledningene, sier Andreassen som ikke har drømmer om å slå gjennom verken nasjonalt eller internasjonalt.

- Jeg er blitt realistisk med årene, og har ingen slike tanker. Plata jeg gir ut skal være for ordentlige fans av god klassisk country, og det kan være et smalt segment. Jeg er sidrumpa med viten og vilje, og fornøyd med det, sier Baard.

Nashville-hjelp

Tidligere har Baard Andreassen spilt inn en rekke låter i studio i country-mekkaet Nashville. Disse er ikke klar for utgivelse ennå, men 42-åringen har fått hjelp fra "over there" også på denne utgivelsen.

- Deler av låtene er spilt inn i Nashville, med folk som kan "faget". Resten har jeg spilt inn i Andøy lydstudio. Nå skal plata en tur til USA igjen hvor den skal mastres før den er klar for utgivelse omkring St. Hans, sier Andreassen som for tiden er på jakt etter lokale sponsorer til prosjektet sitt.

Ikke nervøs

- Hvis en lokal bedrift støtter utgivelsen min, så kan jeg spille på et julebord eller liknende som en gjentjeneste. Jeg har tro på å gi noe igjen for det man får, sier Andreassen.

- Er det nervepirrende å gi ut si første plate?

- Jeg blir ikke nervøs for sånt lenger, greier ikke engang å være nervøs før jeg skal på scenen, humrer han. 

Du kan si det slik at jeg har et avslappet forhold til utgivelsen. Men når det er sagt, så er jeg kjempefornøyd med produktet, sier Baard Andreassen.

For lydklipp / Demo av Baard Andreassen, gå til denne siden MULTIMEDIA

Countrytradisjonen fortsetter på Rognan

Countryfestivalen er kommet for å bli. Etter helgens ilddåp vil Gard Hurum fortsette med den.

 SALTDAL: Den nye daglige lederen på Strøket er fornøyd med det han kaller sin egen ilddåp.

- Kjempebra. En virkelig flott helg. Vi har hatt klaff med både været og alt annet, sier Hurum.

Det eneste han har fått negativ tilbakemelding på er at det ikke var boder som solgte cowboyutstyr og slikt, og det vil han ta lærdom av.

- Vi prøver å få det til neste år. Ellers gikk det helt super. Godt med folk hele tiden, ikke noe bråk, og som sagt godt vær. Helt perfekt, sier han fornøyd.

Strøket holdt en stund på å gå tomme for ølbeger i plast, men leverandøren Ringnes ordnet flere på rekordtid.

- Og artistene med Baard Andreassen og Arly Karlsen i spissen ga det de skulle og sørget for god stemning, sier Hurum videre.

Både på formiddag og kveldstid krydde det av cowboys og cowgirls utenfor Strøket og på lørdagskvelden var det så og si helt fullt på det store uteområdet. Folk nøt finværet, stemningen og kaldt øl. Noen danset linedance, blant annet var Dans Fauske godt representert med en glad gjeng, mens andre tok seg en mer tradisjonell svingom.

Minst to utdrikningslag var innom og satte sitt preg på kvelden i form av en brud kledd som cowgirl og en kommende brudgom - fra et helt annet bryllup vel og merke - kledd som indianer. Stig Anders Lundstrøm fikk til og med synge en sang fra scenen, i en slags duett med Baard Andreassen.

- Selv søndag ettermiddag da vi holdt på med nedrigging gikk folk rundt i full cowboy-mundur, sier Gard Hurum fornøyd.

- Jeg synes det var gøy at Kaare Moan og hesten dukket opp siden vi hadde laget til hesteparkering. Og det gikk jo kjempefint med hesten også, sier Hurum.

- Du er fornøyd med ilddåpen din?

- Ja, men jeg har så mye bra folk rundt meg og med meg at det er en fryd, avslutter han.

espen.johansen@saltenposten.no

Alle Foto: Espen Johansen

Publisert av Saltenposten: 17.07.2007 - 05:27 Oppdatert: 16.07.2007 - 15:28
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fra Pressen:

 

Helgeland Arbeiderblad 17.09.07

 

 

REDNECK RECORDS