Baard Andreassen

CD Albumet "It Turns Me Inside Out"

Innspillt i Nashville TN, 2007. Release: 11 September 2007

BIOGRAFI

Baard Andreassen ble født i -64 på Andøya, der han trådde sine barnesko. Etter hvert  fikk han stor interesse for musikk, det var selvfølgelig countrymusikken som lå hans hjerte nærmest. Han fikk sin første gitar da han var 14 år og denne ble brukt flittig gjennom uttallige timer med øving. Musikk ble en hobby for Baard de nærmeste årene og han var med i forskjellige band i nærmiljøet sitt. Baard flyttet til Helgeland og Sandnessjøen i 1986, der spilte han sammen med den nokså kjente artisten Bjørn Jens før han startet sitt eget band Western Comfort i 1987.

Baard ble til slutt bosatt i Mosjøen som fortsatt i dag er hans bosted. Herfra har han i en årrekke drevet musikk på profesjonelt nivå og har spilt med artister som KM Myrland, OJ Hanssen, Dag Wolf, Egil Skjelnes, Steinar Schrøder og Harald Thomessen som er bror til Countryartisten G. Thomas.

Videre var han med på å starteTurn The Page som var et prosjekt med country musikk og festivaler som mål. Dette bandet varte i bare ett år før Andreassen gikk tilbake til å bruke navnet Western Comfort som fast bandnavn igjen.Han har siden da spilt både i bandsammenheng og duo / trio under dette navnet fram til i dag hvor han fremstår som soloartisten Baard Andreassen.

PLATEINNSPILLING

Baard har vært tre turer over til Nashville i USA, og på siste turen ble det spilt inn en plate med 10 spor.  At denne platen nå kom ut, er i høyeste grad et resultat av stor etterspørsel fra publikum på de stedene hvor Baard har opptrådt de siste årene. Videre har Baard også en single med to norske låter som etter all sannsynlighet vil bli å høre på radio etter hvert. Baard har spilt på nesten hver eneste avkrok i nord-norge men også en god del i trøndelag og videre sørover.  Det er alltid stor danseglede og god stemning hvor han opptrer og arrangører som velger å leie Baard inn for oppdrag får i høyeste grad kvallitet for pengene.

PLATEANMELDELSER

Baard Andreassen

Album: "It Turns Me Inside Out"  

         Tore Håland, Norsk Countryradio (NCR)

Baard Andreassen fra Andøya er et nytt stjerneskudd på den Norske Country Himmelen. Baard begynte med musikk som 14 åring og har siden den gang vært med på det meste og vist stor inntresse for musikken. Nå er han ute med Ny Plate som består av 10 spor.

I tradisjonell stil, Sangene er velkjente og fremføres på en flott måte av Baard Andreassen.

I den korte tiden denne platen har vert på markedet har den alt rukket flere topp-plaseringer på div country lister. Baard sin litt røffe stemme gjør seg godt på denne plata 

og sangvalget gjør også sitt for plata. Jeg vil tro og håpe at dette er en plate som vil gå rett inn i hjertet til alle country frelste sjeler der ute.  Jeg kan nevne sanger som :

Mama Tried – Darlene og Here in the real world.

 

Baard Andreassen

Album: "It Turns Me Inside Out"

          Kai Ulatowski,Western Mail, Country Mag - Tyskland  (oversatt fra tysk)

Et nytt album kallt ”It Turns Me Inside out” fra den Norske countryartisten Baard Andreassen har kommet ut i Norge.  Baard spillte inn platen i Nashville med gode studiomusikere der borte.  Musikerne er ikke de første som spiller inn disse melodiene, men musikalsk sett har disse Amerikanske musikerne gjort en flott jobb.

Platen består stort sett av en blanding tradisjonell countrymusikk.  Albumet har titler som ”Darlene”,  ”Mama Tried”, ”I Tell it Like it Used To Be”, og “Here in The Real World”. Baard har en sterk stemme og han har også den rette følelsen for denne musikkstilen.  Et nydelig produkt for countryfansen.

Stødig fra Baard                                                                          

Baard Andreassen

Album: "It Turns Me Inside Out"

Utgitt på : Redneck Records , September 2007

         Helgeland  Arbeiderblad

Publisert  17.09.2007 - 22:00 Oppdatert 19.09.2007 - 13:42

 

Baard Andreassen pakket gitaren og satte kursen rett vest – til Nashville. Det har det nå blitt plate av, og resultatet har blitt riktig så bra. Bård – en stø traver på helgelandske dansefester – vendte tilbake med ti låter i kofferten. Han har hatt kvalitetshjelp både med det musikalske og det tekniske. Folk vil trolig nikke gjenkjennende til både navnene og flere av låtene som er hentet fra countrymusikkens fellesbibliotek. Bård har en dyp, behagelige stemme, og det meste av dette er mye røffere i kantene enn mye av sviskecountryen som har ødelagt sjangerens rykte. Ikke for det – her er plass til et par skikkelige ballader. Som laget for siste dans og god natt.

Gode kontakter kan det lett bli god musikk av, men kontakter alene er ikke nok. Det beviser Baard Andreassen til fulle på denne plata.

Rune Pedersen

Flere Presseskriv Her

 

 

 

 

 

 

CD Album:

It Turns Me Inside Out

 

 

 

 

 

Baard Andreassen Nr 1 på Topp 20 lista til Norsk Country Radio uke 38, med låten "Honky Tonk Degree".

Baard Andreassen Nr 2 på Topp 20 lista til Norsk Country Radio uke 39, med låten "Honky Tonk Degree".

Innslag med Countryartisten Baard Andreassen på TVN Nordland, kan sees her !

REDNECK RECORDS

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

   E-mail Webmaster     |   Copyright 2007  -  Redneck Records -  All rights reserved